dilluns, 2 de gener de 2012

Gorro de ganchet


Des de fa un temps que m'agarda molt fer mitja i ganchet, he fet des de gorros a jerseis. Trobo que és un art senzill amb el que pots fer moltes peces de roba i complements. És una pena que es pensi que només la gent gran ho fa, tot i que avui en dia es poden trobar coses increïbles a les botigues.

He vist una gorra en el blog de Mi rincón de mariposas, a més,ho explica amb un tutorial ben clar, així que lihe fet  una a la Ona.

Tenia varis cabdells de llana diferents , n'he utilizat dos ben contrastats.
Jo l'he fet una mica a ull, però apunto els passos per si algú s'anima a fer-la:

1ª volta: 4 punts cadeneta, amb l'últim punt i el primer punt es tanca fent un cercle.
2ª volta: (els següents punts es s'agafen de dins el cercle que hem fet a la volta anterior) 1 punt baix i 6 punts alts. No es tanca la volta amb el primer punt, ja que ens interessa que vagii fent un espiral.
3ª volta: 3 punts alts en cada un dels punts anteriors ( en total ens sortiran 21 punts)
4ª volta: 2 punts alts en cada un dels punts anteriors (en total sortiran 42 punts)
5ª volta: 2 punts alts en un punt i després 1 punt alt, així successivament fins acabar la volta (ens sortiran un total de 63 punts)
6ª volta: 1 punt alt en tots els punts de la volta. (seguim tenint 63 punts)
les voltes següents ja no s'augmenta, es van fent voltes fins la llargada que volguem, jo he fet 10 voltes. (és a dir,de la volta 6 a la 10, 1 punt alt a cada punt). Els tres últims punts de la volta, jo he fet punts baixos.

Ara hem de fer la visera, es fa a part i després s'uneix al gorro.
Comencem amb 1 punt de cadeneta, després montem a sobre 1 punt baix, la següent volta 2 punts baixos dintre del punt anterior. la següent volta es fan 2 punts baixos en el primer punt baix i 1 punt baix en el punt baix de la volta de sota. Es va augmentant un punt baix a cada volta, (mirant que sempre 'augmenti per la mateixa banda) fins l'amplada de la visera que volguem, jo he fet fins a 8 punts. Quan ja tenim els 8 punts baixos es va fent ganxet fins la mida que volguem de visera i comencem a menguar seguint els mateixos passos que hem seguit per augmentar.

Un cop ja tenim la visera l'unim amb la part del gorro que hem fet.

per que la feina sigui més polida, fem un punt "enano "al voltant de tot el gorro.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari