dijous, 1 de novembre del 2012

Panellets!!!



Aquest any no podia ser menys i ja que la ocasió ho permetia hem fet els nostres primers panellets.
 I dic "hem" perquè la Ona ha participat moltíssim en tota la preparació i ha estat encantada d'ajudar-nos.
Què bé! Ja tenim pinche nova a la cuina, jejeje!!

Per ser els primers panellets que fèiem, penso que el resultat és espectacular! (què hem de dir, no??) i ja els hem tastat...i hem aprovat amb nota! si, si!! estan boníssims!

Us expliquem el procés (i amb imatges) per si algú s'anima a fer-los, que és la mar de fàcil i ràpids de fer.

Ingredients per fer la massa:
- 150gr de patates
- 300gr. de sucre
- 300gr. d'ametlla ratllada
             per la decoració:
- pinyons
- ametlla picada
- 1ou

1) Es bullen les patates amb pell. Quan estan cuites, es pelen i encara calentes, s'aixafen bé.



2) S'afegeix el sucre i es barregen bé els dos ingredients fins aconseguir una massa homogènia.



3) S'afegeix l'ametlla ratllada i es barreja bé. Fins que quedi una massa bastant compacta.



4) Treiem la massa del recipient. Ara hem de fer un xurro amb ella. Així que perquè no se'ns enganxi posarem una mica de farina sobre la taula i podrem fer la forma més fàcilment.

5) Un cop fet el xurro, amb una forquilla anem agafant trossets i fem una bola amb la mà.
Untem la bola amb l'ou batut ( amb l'ajuda d'un pinzell)  i col·loquem la decoració a sobre. Nosaltres hem posat pinyons i ametlles picades.


6) Els anem posant a sobre la safata del forn, amb molt de compte, un al costat de l'altre i deixant espai entre ells. A la safata es pot posar paper o una mica de mantequilla perquè no s'enganxin.
Pintarem amb una mica més d'ou batut per sobre els panellets perquè quedi la part de dalt torradeta.


7) Ho posem al forn uns 10 minuts i ja els tindrem preparats!!
Els deixem refredar i ens els podem menjar....però a l'endemà encara estan mooolt més bons!!

Esperem que us hagi agradat i que us animeu a fer-ne!!

Bona Castanyadaaaaaaaaaaaa a tothoooooooom!!

2 comentaris:

  1. A nosaltres els anellets no ens agraden gaire ( els dolços en general) però ens haguéssim apuntat segur, segur a la preparació !!!
    Felicitats per la pinxe !!

    Bona castanyada!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari