dissabte, 26 de gener del 2013

Bizcocho sense ou

La foto no és molt resultona! Però amb la càmera que tinc...miracles a Lourdes! ;)


Vénen a passar la tarda uns amics, hem de preparar alguna cosa per berenar, no?

Farem un bizcocho que sempre agrada a tothom i sobretot als més petits! Però ups!! Una de les peques és al·lèrgica a l'ou! Mmmm ...
Solució: faré el bizcocho sense ou...busco per Internet alguna recepta, però em
 trobo amb la sorpresa que aquests bizcochos es fan amb una farina especial que es diu Yolanda. I jo, d'aquesta farina no en tinc a casa...doncs, ho provo amb farina normal,a veure que passa....

Ingredients:
- 125gr. iogurt natural (o de soja)
- 125 ml. llet (la que es faci servir a casa, nosaltres vam utilitzar de soja)
- 125 ml. d'oli suau o de girasol
- 400 gr de farina
- 220 gr. de sucre
- 1 sobre de levadura

Grata sorpresa al tastar-lo.... tremendo, estava tremendo!! Èxit total...té una textura una mica diferent però està molt bo.
Trobo que és una alternativa no només pels al·lèrgics, sinó per aquelles ocasions que vols fer  un pastisset  però et falla aquest ingredient (l'ou).

El procés per fer-lo és molt semblant al d'un bizcocho normal:
- Es posa en un bol la llet, el iogurt i l'oli. Ben remenat aconseguint una massa homogènia.
- Després s'hi afegeix el sucre, la farina i el sobre de levadura. Altre cop a remenar fins que no quedi cap grumoll.
- Ho posem a un motlle prèviament embadurant amb mantequilla o sinó, amb paper de forn.
- L'introduim al forn (prèviament precalentat) a uns 180º durant uns 45 minuts (comproveu amb la punta del ganivet si surt net o no, per deixar-lo uns minuts més)

Un cop fred (bé, temperatura ambient) ja es podrà menjar!

Bon profit i bon cap de setmana!!

2 comentaris:

  1. ah, doncs mira és una bona alternativa per a quan no tenim ous... i si tenim algun al·lèrgic és perfecte!

    Merci!

    ResponElimina
  2. Això mateix...jo la veritat que no m'ho pensava pas que es pogués, i la veritat es que surten força bons!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari