dimecres, 2 de gener del 2013

Zig Zag de boles




Aquesta joguina sempre m'ha encantat.
La he vist a moltes botigues i sempre m'ha cridat molt l'atenció per lo senzilla que és, per lo fàcil que és fer-la servir i per la seva atracció a jugar (tant petits com grans).
Vaig veure que Inma del blog Para mi peque con amor n'havia fet una ja feia temps, així que això em va donar l'empenta per fer el nostre també.
Seria el regal de nadal d'aquest any.

És molt molt molt fàcil de fer.
Es necessita un taulell de fusta rectangular, unes fustetes allargades rectangulars que seran les rampes,  uns topes de fusta  (frontals i laterals) que evitaran que les boles surtin i una base rectangular lo suficient ample perquè serveixi com a base i la joguina no es tombi (nosaltres hem aprofitat i la hem tancat d'aquesta manera fa de contenidor de les boles al caure.

Nosaltres en un parell de les rampes vam fer un forat rodó perquè la bola caigues per allà i després en la última rampa vam fer com una mena d'escaleta perquè la bola caigués amb menys velocitat.

Després un parell de capes de pintura i un parell de capes de vernís incolor.

Un cop seca ja està llesta per utilitzar.



L'altre dia li vam donar a la Ona i va ser tot un èxit,vam provar amb diferents tipos de boles: grans, petites, caniques, de porexpan, ..i així a més de divertir-nos comprovem que en funció de quina bola tirem va més ràpid i més a poc a poc, fa més soroll o menys,..
Inclús si en tirem vàries a la vegada, podem veure que es crea com una competició per veure quina arriba abans...



Cada dia juguem una estona, ens agrada molt. És un moment de rises, de joc i d'observació. Fins i tot, ... alguns dels ninos de la Ona també s'han apuntat a provar i em sembla que repetiran (és super curiós, però des de fa un temps aquests ninos formen part de tots els jocs, son com els nous amics, on ella els fa partíceps en el seu món real i imaginari...sembla que comencem amb el joc simbòlic i amb la fantasia i imaginació)

4 comentaris:

  1. T'ha quedat la mar de bé!!
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies! Estem contents amb el resultat....
      Però et diré un secret...no l'hem fet nosaltres, sinó el Tió!! (per si algun dia ho llegeix la Ona....jajaja

      Elimina
  2. Ederra benetan! Asko gustatzen zaizkit zure ideiak. Seguro nago zure bikoteak asko laguntzen dizula eta primeran zaintzen zaituela.
    Zorionak hiruroi!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari