dimarts, 2 d’abril del 2013

Pasta de sal



L'altre dia vam estar fent pasta de sal i jugant amb ella.
Vam passar tota la tarda amb aquesta activitat...bé tota la tarda tampoc, però una horeta ben bona si! Així que la recomano no només per la diversió i joc que dóna sinó també per tot el que es treballa paral·lelament (trasvassaments, motricitat fina, vida pràctica i sensorial).

Què es necessita:
- Per fer la massa:
  • 1 tassa de sal
  • 1 tassa de farina
  • 1 tassa d'aigua
- Corró
- Motlles per fer galetes
- Colorants alimentaris (opcional)

Bé, amb les mides per fer la massa ens va quedar una pasteta massa líquida i enganxifosa, així que vam modificar les mides...posant més farina i sal (aquest cop a ull)


Vam començar afegint els ingredients primer la sal, després la farina en un bol  S'ha de remenar bé, com es vulgui amb una cullera, batidor o a mà!
Després posem l'aigua, a poc a poc i barrejant bé perquè no quedin grumolls.



Aquí la petita cuinera, va estar provant amb la batedora manual..i a falta de una dos!!
Aquí ja veiem que quedava massa líquid, així que vam començar a modificar les quantitats.

Ona va ajudar una estona a remenar, però quan es va cansar em va passar el relleu i jo vaig acabar de fer la massa amb la textura que volíem.




Quan ja tenim la massa a punt, posem una mica de farina a la taula i avoquem la massa a sobre.  I l'anem estenent amb un corró ( o amb una ampolla).
Com sempre, ella comença i després em demana ajuda per acabar d'estendre-la.



Un cop feta la feina, ara toca la diversió i experimentació...
Amb els motlles vam fer formes vàries....un montón!! vam deixar el plat ben ple...i com que no em podia aguantar, jo també vaig fer alguna forma que altra...jeje





Quan es va cansar de fer formes, va voler jugar amb la pasta com si fos plastilina fent xurros, boletes i fins i tot, va estar practicant amb el ganivet tallant sense parar.



No em digueu que no és una activitat motivadora i completa?? Per cert, un altre dia ja us explicaré què vam fer amb les formes que vam fer!


Bon dimarts!!



4 comentaris:

  1. Quina activitat més interessant, oi?
    Fa molts anys, la vaig descobrir en una escola francesa i des de llavors la pasta de sal ha estat un recurs que m'ha acompanyat.
    Gràcies per compartir la recepta!
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que si! Ens ha encantat!! I el millor de tot és que la peque ha gaudit molt!

      Muxets!

      Elimina
  2. No l'hem provada mai, però aviat ho farem. Nosaltres quan fem masses, sempre fem galetes, de les quals en va més a la boca que als motllos. Potser és una manera d'evitar empatxos massa sovint. ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jaja...sol passar!! a nosaltres també ens passa, per això la pasta de sal és una bona alternativa! Animeu-vos a provar que us ho passareu molt bé també! (i sense mals de panxa... ;)

      Elimina

Deixa el teu comentari