dijous, 11 d’octubre del 2012

Iniciant-nos amb les lletres


Des de sempre l'Ona ha mostrat molt interès pels contes, de qualsevol tipus. Ha preferit mirar i remirar deu mil contes, agafar-los espontàniament de la seva llibreria, demanar les imatges des de la moqueta d'activitats. I des de fa un temps que "fa que llegeix", ja que ressegueix les frases o les paraules dels contes amb el dit o quan passem per alguna botiga o algun lloc on hi ha lletres o lletreros es para per mirar-los i "llegir-los"....En fi que, com dèiem abans, sembla que serà de lletres??

Ja fa un temps vaig veure en el blog Caminem plegats,que tenien unes lletres imantades molt colorides. em van cridar l'atenció i les vaig comprar a la botiga Eureka kids.
Encara no les havíem utilitzat mai i ahir va ser un  bon moment.

Les vam estar mirant i jugant moltíssim. L'Ona les agafava i les anava posant per tota la nevera.
Quan agafava una lletra, jo li feia el so i ella l'intentava imitar.




Ens vam centrar amb les nostres inicials (O, E, J) i amb alguna més que són dels noms d'alguna nina (P, I) i em vaig quedar al·lucinada. S'enrecordava des del primer moment de quina era quina, del seu so i a qui pertanyia. Ho vam repetir vàries vegades i sempre l'encertava. Fins i tot jugant amb altres i després tornant a les "conegudes". Fins i tot, al cap d'una hora,quan va venir el Jon ho vam tornar a fer i bingo! altre cop correcte!


Jo segueixo al·lucinant, perquè clar, per a mi això és nou, no ho controlo i no sé si és normal o no. No estic acostumada a aquests "resultats"per dir-ho d'alguna manera. Per tant, no sé si a aquestes edats (21 mesos) això ja són capaços de fer-ho o no.
Sobre valorem les capacitats dels nostres fills? O les infra valorem? Els sobre estimulem fent-lis fer coses pel què encara no estan preparats o això creiem nosaltres?
Preguntes sense resposta (que pot respondre qui vulgui!), però seguiré fent cosetes amb ella respectant sobretot els seus interessos i les seves respostes o conductes sobre el que se li proposi

2 comentaris:

  1. jjejeej, que bó, kuan les he vist he pensat, mira nosaltres també les tenim ,jejej !! I sí, són de l'Eureka kids.
    Avui hem anat a un sopar on hi havia d'altres nens i els apres s'han quedat sorpresos kuan han vist k el David , era el més petit, es sap totes les lletres , majúscules i minúscules. He dit que les majúscules fa molt de temps k les sap totes, molt més d'un any. Quan m'han dit , ohhhhhhhhhhhhh, no és normal en un nen de la seva edat, m'he sorprés, però és que els he dit: és k hem seguit el seu centre d' interés, llavors aprèn ( aprenen) molt. No sabien ni de què els estava parlant .
    Jo crec que quan els peques estan interessats en alguna cosa, i seguim el seu ritme llavors són una passada, són espongetes que absorbeixen i el millor de tot: s'ho passen pipa !!!!

    Una abraçada i prepara't a sorprendre't molt i molt més, jejeje

    petonets guapa !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies pel comentari!!
      Si la veritat és que ara estem gaudint molt d'aquesta etapa perquè com dius "és espongeta total" i la veritat, no sé qui s'ho passa millor, si ella o nosaltres veient-la! Aixxx

      Muxets!

      Elimina

Deixa el teu comentari