dijous, 4 d’octubre del 2012

Pastís de carabassa




 Una companya de classe va portar un pastís de carabassa un dia perquè el tastessim. El vaig trobar tant bo que li vaig demanar la recepta per fer-lo a casa.
Així que l'altre dia em vaig animar, tenia tots els ingredients i tenia el temps.
Pot semblar estranya la combinatòria de postre i carabassa, però sincerament el sabor no deixa indiferent, és un contrast, dolç, cremós, suau. En fi, només es tracta de fer-lo i comprovareu el que vull dir.

Aquí van els ingredients:
- 5 ous
- 100 gr de farina
- 200gr de sucre morè (o de canya)
- 250 gr de mantequilla
- 1 barra de vainilla. (obrir-la per la meitat i treure el sucre de dintre)
- 1 kg de carabassa
- 1 cullerada de ron (opcional)

Primer s'ha de pelar la carabassa, tallar-la a daus i es posa uns 15 minuts al microones, així quedarà bullida, amb una forquilla o amb el minipimer, l'aixafem bé, que quedi com una pasteta.
Mentrestant, es bateixen els ous, s'afegeix el sucre i es barregen bé els ingredients,
després posem la farina i es remou bé, assegurant-nos que no queden grumolls. Afegim el sucre de l'interior de la vainilla i remenem bé.
Avoquem la mantequilla (previament desfeta) i la carabassa ja aixafada i seguim remenant.
Si es vol es pot posar una miqueta de ron.

Ho col·loquem tot en un bol i al forn a 175 º durant una hora aproximadament.
Quan estigui fred ja es podrà menjar i us sorprendrà, segur!!

Per cert, aquest pastís de carabassa no té res a veure amb Halloween....ha sigut mera coincidència....Buuuuuu!!!

3 comentaris:

  1. Ui, quin " susto", jeje

    Quina carabassa has fet anar ? de les grans ? serveixen les altres ?

    Vinga, potser ho provarem que a casa en tenim ....

    àsiessssssssssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. si, oi?? jejeje
      nosaltres hem fet servir una allargada, que te la pell clareta. Però suposo que serveix qualsevol altre.
      Respecte les mides, es pot fer la meitat de tot (aquestes cantitats són per 4-6 persones, aproximadament...
      muxets

      Elimina
  2. L'haig de probar, amb el que m'agraden les carbasses!
    Petons!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari