divendres, 10 de maig del 2013

Estenem lletres...



Ja fa temps que la Ona té unes ganes tremendes per ajudar-me a estendre la roba, però a mi no em fa massa gràcia deixar-la perquè allà on estenem és una mica perillós per ella i tampoc tenim el típic estenedor per fer-ho dintre de casa.
Total, que veient la insistència...ens vam muntar un tenderete amb unes cordes i cadires perquè pogués estendre tan a gust i jo estar tranquil·la.
Encara que en comptes de roba vam utilitzar lletres pintades sobre retalls de roba (aquí tenim una altra activitat amb elles). Aquesta idea ens la va proposar Camino del blog Caminem Plegats i em va venir de conya!.

Teníem algunes lletres pel terra, jo li deia una i ella la buscava i després l'estenia.



Ens va servir com una bona tasca per fer servir les pinces, perquè costa una mica. No el fet d'obrir-les sinó coordinar vàries accions a la vegada, és a dir, mantenir la pinça oberta, aguantar la roba amb l'altra mà perquè no caigui, posar la pinça perquè quedi ben subjectada la roba.



Va demanar ajuda al principi perquè se li queia la roba al anar a posar la pinça, però després d'explicar-li ja em deia que "jo sola, ama; jo sola"...ok! tu sola!



I així va estar una bona estona, estenent unes quantes lletres, fins i tot, va voler provar amb la mà esquerra i ja es va complicar la història....


Veient que li costava va tornar a fer-ho amb la dreta fins que va decidir que ja n'hi havia prou d'estendre....molt bé! doncs fins aquí.  Recollim i un altre dia més!

Li ha agradat la tasca i a mi l'activitat....molt completa on hem treballat la vida pràctica, la lectura,la motricitat fina, la coordinació òculo-manual, la pinça....què més es pot demanar?

Doncs...que passeu un Bon Cap de Setmana!!


6 comentaris:

  1. Ostres, quina bona idea! Ben senzilla de fer, pràctica, vistosa i interessant. Me l'apunto!

    ResponElimina
  2. Ei, que bé que us hagi agradat!!! el David ha estat jugant-hi hores i hores, ara ja toca construir paraules i tot!!
    M'encanta poder compartir activitats !!
    una abraçada

    ResponElimina
  3. Una activitat fantàstica que es podria adaptar a l'escola per confegir paraules.
    Quin greu que ja no la podré fer però la explicaré a les companyes a veure si s'animen.
    Un fort petó de diumenge!
    Carme

    ResponElimina
  4. Ostres molt bona activitat, i a més molt senzilla de preparar! Gràcies per la idea, me l'apunto per quan comencem amb les lletres!

    ResponElimina
  5. Estel,
    si vols passar per Fer de Mestres hi tens un petit reconeixement a la teva creativitat, dedicació i generositat en compartir les vostres experiències.
    http://ferdemestres.blogspot.com.es/2013/05/premis-versatile-blogger-award-i.html
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  6. La veritat que és una activitats senzilla però molt completa, que ajuda als petits a anar entrant al món de les lletres i de la lectoescriptura.
    Gràcies Camino per la proposta!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari