dijous, 26 de juliol de 2012

Esponges, aigua i colors Quin nen no es pot resistir a l'aigua, que jo sàpiga ben pocs i l'Ona menys.
Avui, un dia de calor intensa i sofocant hem aprofitat per fer una activitat molt fresqueta, utilitzant coses que teniem per casa:
- bols de vidre
- esponges
- aigua
-colorants alimentaris


Estem exprimint al màxim la taula d'aigua que ens vam fer i avui no podiem prescindir d'ella.
En un dels recipients hem posat tres bols amb aigua i en cada un, un torç d'esponja.
Es tractava d'una cosa molt senzilla, enfonsar l'esponja a dintre de l'aigua, treure-la i apretar per veure com queia i es mullava tot. Irresistible!!
L'Ona s'ha passat estona jugant, apretant, mullant-se, disfrutant. Ha aprés la causa efecte de l'esponja i l'ha exprimit al màxim.

Després d'una bona estona, hem posat una mica de color a l'aigua.
A cada bol unes gotetes de colorant, cada un el seu (que després ja es barrejarien...)I apa!, a jugar un altre cop a apretar l'esponja, a barrejar l'aigua i els colors d'un bol a l'altre.

Tot s'ha de dir, que patia una mica pels bols, al ser de vidre pensava que en algún moviment una mica brusc es trencarien en mil trossets, però han acabat la jornada sans i salvis! L'Ona ha controlat perfectament la pressió i la força de les mans quan les posava a dintre. Jo també de tant en quant l'anava avisant, por si de cas...

Per rematar la sessió, hem avocat l'aigua al recipient, hem retirat els bols i hem tallat uns trossets més petits d'esponja. I ara, amb una cullera els intentava agafar i posar-los dintre un potet.Li ha costat una mica, em sembla que la cullera no era massa adequada perquè era molt alta i quan intentava agafar un troç, aixafava l'esponja amb els marges i li costava posar-la a dintre. Però, alguna n'ha fet.


Però al final, ha decidit acabar amb les mans, que ho te més controlat!!
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari