diumenge, 15 de juliol de 2012

Estoig amb cremallera 

Últimament la Ona pinta molt, amb qualsevol cosa que tingui a mà i per tot arreu de la casa....imagineu com poden estar les nostres parets i portes!
M'agrada que es senti artista i li agradi fer gargots però he de reconèixer que no m'agrada que quan em dóno la volta, la peque aprofiti per deixar la seva emprenta per tot arreu.
Tampoc  vull tallar-li la inspiració ni ser una ogra però penso que calen uns límits i aixi entengui que no ho pot fer allà on ella vol.
Es per això que estic intentant deixar els llàpissos, ceres, guixos, etc en estoigs perquè quan tingui la necessitat imperiosa de pintar, ho demani.
Us deixo el tutorial de com els estic fent, per si algú també té ganes de fer-ne algún (són molt ràpids de fer la veritat).


Es necessiten:
- 2 retalls de roba per la part de fóra (en aquest cas de 23 cm x 15cm)
- 2 retalls de roba per el forro de dintre (també de 23cm x15cm)
- 1 cremallera (en aquest cas, de 20cm)

No sé si s'aprecien, però hi ha els 4 retalls de roba , són la mateixa tela)

 1) Comencem amb una tela exterior i un forro.
    S'agafa la tela esterior. Se li posa la cremallera a sobre (girada boca avall) i perquè no es mogui,  s'agafa amb agulles)2) Ara es posa el forro, amb la cara bona a sota.
   Per tant, queda la cremallera entre mig de les dues teles i sagafa amb agulles les tres peces.
 3) Un cop ho tenim preparat, es cus amb la màquina 4) Donem la volta a la roba i es fa una puntada ben arran (per la banda que quedaria a fóra) i tibant bé la tela, per reforçar les costures.5)  Ara es posen les dues teles exteriors mirant-se.
    Una d'elles ja està cosida i l'altra encara no.6) La tela exterior que encara no està cosida, la posem en línia amb la cremallera (amb l'altra part de la cremallera que encara no està cosida) i s'agafa amb agulles. 7) A l'altra banda de la cremallera es posa l'últim forro


 8) Es cus9) Es torna a donar la volta a la roba i es cus fent una puntada arran per reforçar la costura.  10) Així ens quedaria de moment la roba 11)  Es dóna la volta a la roba, juntant forro amb forro i tela exterior amb tela exterior (les cares bones mirant-se) i s'agafa amb agulles.
 12) Es cusen les dues parts, tenint en compte que la tela del forro s'ha de deixar un troç sense cosir perquè per allà es girarà la roba.la fletxa vermella indica la part que no s'ha cosit del forro
 13)  Abans de donar la volta a la roba, s'ha de preparar les 4 cantonades (perquè quedin arrodonides)
       S'agafa una cantonada i s'obra en diagonal. S'agafa amb agulla, es cus  i es talla la roba sobrant. (repetir amb les altres 3)


La distància d'on cosir, està una mica a ull. Però intentant que totes tinguin la mateixa mida


 14) Ara ja se li pot donar la volta a la roba. Es cus a mà el troç que ha quedat sense cosir (millor si es fa amb costura invisible, perquè queda més polidet) i LISTO!! ja tenim l'estoig a punt per omplir-lo amb el que es vulgui.


2 comentaris:

 1. Moltíssimes gràcies per tota l'explicació. Per fi he trobat algú que ho expliqués tan detallat i tan bé per principiants com jo!!
  Només tinc un dubte, aviam si em pots ajudar: al final, quan s'han de preparar les 8 cantonades, dius que s'obra en diagonal. Exactament com es fa?

  Gràcies de debò.
  Marta

  ResponElimina
  Respostes
  1. De res Marta!! Jo també agraeixo quan trobo tutorials d'altres persones, dóna molta satisfacció poder seguir-l'ho.
   Poder compartir amb els demés i que serveixi, també és una gran satisfacció....

   Però al lio...
   - Primer dir que no són 8 cantonades sino 4 (ara ho arreglo!!!! ;p)
   - quan tens les teles cosides, quedant-te forro interior per una banda (format per dues teles) i roba exterior per l'altra (també format per dues teles), has de preparar les cantonades d'aquesta manera quedaran com arrodonides i serveixen per donar amplitud i profunditat al necesser o estoig (tot i que es podrien deixar també tal qual!)
   - Comencem per una punta. que està formada per dues teles, agafa amb els dits d'una mà una banda i amb l'altra mà l'altra tela, estires en direcció oposada.
   - et quedarà la costura al mig (per dalt i per baix) i el que has estirat als costats.
   - jo ho ara ho vaig fer a ull, però desde la punteta que et queda medeix "x" cm (2,3,4cm, no se,els que vulguis) i cuses traçant una perpendicular a la costura que tenies, si?
   - podràs tallar el sobrant de tela (de la costura que acabes de fer fins la punteta) i ja ho tindràs!

   Si segueixes sense veure-ho clar o tens un altre dubte, no dubtis en dir-m'ho,Ok?

   Espero que t'hagui servit!!

   Elimina

Deixa el teu comentari