diumenge, 9 de desembre de 2012

Codony ( o membrillo) fet a casa ...amb la panificadora



 L'altre dia vam fer codony (o membrillo) a la panificadora.
És un postre que és molt fàcil i ràpid de fer. I s'ha d'aprofitar que encara és temporada de codony (la fruita) per fer-ne. Es pot menjar amb pa (per esmorzar o per berenar) o amb formatge (aquí és típic com a postre, i la combinació i contrast del dolç amb el formatge és una passada de bo!)

Ingredients:
- 500 gr. de codony (la fruita, sembla una llimona però més gran i llisa)
- 500 gr. de sucre de canya o integral
- 1/2 suc de llimona

Preparació per fer-ho amb panificadora:

1) Pelar el codony, treure els pinyols de dintre i tallar a trossos o a daus.
2) Avocar-ho a dins la panificadora, juntament amb el suc de mitja llimona  i els 500 gr. de sucre de canya.
3) Posar el programa de la panificadora per fer melmelada.
4) Quan ha acabat el temps, triturar-ho amb la batedora.
5) Posar-ho dins d'un motlle (millor si és rectangular,així després es pot tallar millor les porcions) i deixar-ho refredar perquè quedi una textura compacte.
6) Es pot guardar a la nevera per la seva millor conservació
7) Llest per menjar!!



 


 Bon profit!!




1 comentari:

  1. mmmmmmmmmmmmmmm codony amb formatge, això sí que és un plaer de deus!! i més si es fet a casa !!!
    Quina bona pinta que fa!

    Una abraçada

    ResponElimina

Deixa el teu comentari