dissabte, 8 de juny de 2013

Bizcocho marmolado




Em considero una fan incondicional del bizcocho de iogurt, m'encanta i a més, és molt senzill i ràpid de fer.

Però l'altre dia, vaig provar la recepta per fer aquest bizcocho marmolat i tot i que és una mica laboriós, el resultat va ser espectacular!! Està boníssim, queda molt esponjós i tendre i va volar en menys de dos dies!!

Em sembla que a partir d'ara tindré molts dubtes a l'hora de decidir quin fer....

Aquí van els ingredients i els passos a seguir:

  • Ingredients:
- 5 ous
- 100 gr. mantequilla
- 125 gr. sucre
- 125 gr. xocolata ( la que es vulgui: Nutela, nocilla, xocolata per fondre, xocolata normal de barra,..)
- 250 gr. farina de rebosteria
- 1 sobre de levadura
- un pessic de sal

  • Passos de la recepta:
- Prèviament, precalentar el forn a 180º
- Agafem 4 ous, i separem les yemes de les clares. Les clares les reservem perquè més endavant les farem servir.
- Fem servir les 4 yemes i hi avoquem el sucre. Barregem bé, durant uns 5 minutets (veurem que el color va canviant...)
- A aquesta massa hi afegim l'ou que ens quedava, barregem.
- Ara avoquem la mantequilla (que haurem desfet al microones) i la barregem bé
- Després posem la farina i la levadura. Que quedi tot ben barrejat i sense grumolls.
- Ara repartim aquesta massa en dos bols.
- En un dels bols i posarem la xocolata. Nosaltres vam posar xocolata amb llet de barra i la vam desfer al microones. (Però si feu servir nocilla o nutella,poseu-la també una mica al micro perquè quedi més líquida i sigui fàcil de barrejar-se amb la massa).
- Ara muntarem a punt de neu les 4 clares que teníem reservades.
-  Quan ja està a punt, repartim meitat i meitat als dos bols on tenim les masses.
- Agafem el motlle i anem posant les dues masses, (podem anar avocant miquetes, perquè contrastin els colors).  (El nostre motlle es desmunta, per tant no necessita ni mantequilla ni paper de forn. Però si no és el vostre cas, millor que prepareu el motlle abans de posar la massa, sinó, quedarà ben enganxat!!)
- Agafem un bastonet de brotxeta o un palillo i dibuixem unes "S" per sobre la massa. Quedaran com unes aigües.
- Finalment ho posem al forn, durant uns 35 minuts. Però com que això del temps és una mica relatiu, millor punxar el bizcocho per saber si està al punt (si surt brut és que encara li falta una mica)

Quan estigui a temperatura ambient el podeu desmotllar i menjar!!



Segur que us encantarà i als demés també!!

Bon profit i bon dissabte de pluja.....Uffffff!!

2 comentaris:

  1. però nena !! tu saps que receptes així NO s'han de penjar ??????????? jajaajja
    ai.........que he anat corrent a veure si tenia els ingredients .... !! no s'hi val, vaja pinta més bona que té!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. per això ho he fet!! Sempre és una delicia menjar un postre fet per tu...i que carai!! amb aquest temps que sembla que no es decideix a millorar.....la dieta la deixarem aparcada! jaja
      Muxets!

      Elimina

Deixa el teu comentari