divendres, 21 de juny del 2013

Pintem bitxets



Ja fa uns dies, vam convertir una tarda plujosa i grisa en una tarda divertida i colorida.
Ens vam dedicar a crear i pintar bitxets. Vam extreure la idea d'aquí.

Els materials que es necessiten són poquets i fàcils d'aconseguir:
- Paper o cartolina
- Pintura (témpera o acrílica)
- Aigua
- Canyetes
- Ulls mòbils autoadhesius
- Pipetes o comptagotes
- Rotulador negre

 Posem una miqueta de pintura en potets. Hi avoquem aigua i la barregem bé perquè tingui una textura més líquida i sigui més fàcil de desplaçar-se pel paper.

Omplim el comptagotes amb la pintura i l'avoquem al paper.



Ara toca utilitzar la canyeta, fent una bona bufada...i així aconseguim que la pintura es desplaci i adquireixi formes estranyes que s'assemblen a les taques.



A la Ona li ha costat bastant fer una bufada prou forta amb la canyeta per fer desplaçar  la pintura, així que va haver un moment que va deixar-la da banda i volia bufar directament amb la boca, el més aprop possible del paper.



Anem fent taques i bufades de diferents colors, per tot el paper i quan ens cansem ho deixem assecar.
(Jo com ja és habitual, en vaig fer alguna que altre... és molt divertit i a més, tenia el permís i vistiplau de la Ona, jeje!)


Quan està ben sec, col·loquem els ulls  (com que són autoadhesius són fàcils de posar i tot el que sigui enganxina sempre és ben rebut en aquesta casa).



Després podem dibuixar la cara o millor dit la boca. En aquest pas, la Ona em deia quin sentiment dibuixar i jo ho plasmava amb el rotulador. Feina en equip amb les idees ben clares!



Apa! ja tenim tota una colla de bitxets ben divertida, que no ens cansem de mirar sempre que passem pel davant!! són simpàtics, oi?? almenys a nosaltres ens fan molta gràcia!

Pd: A part de passar una estoneta molt divertida, ens ha servit per "treballar" un munt de coses: buf i respiració, coordinació, motricitat fina, colors, sentiments, expressió corporal,....No direu que no és completeta, no??

Ale, a seguir bé!







8 comentaris:

  1. us han quedat super divertits!!! li proposaré al David a veure si s'anima.
    petonets

    ResponElimina
  2. Me parece super original, me lo apunto! gracias

    ResponElimina
  3. M'encanta! Us ha quedat una activitat molt divertida. I per a totes les edats! Segur que algun dia la farem aquest estiu!

    ResponElimina
  4. me gustó tanto que el otro día que quería sesión de pintura se lo propuse al peque y le encantó!! Mil gracias.

    ResponElimina

Deixa el teu comentari