diumenge, 20 de maig de 2012

Capsa de roba

Tenim un fruiter/verduler a fóra al balcó que necessitava una mica de decoració. 
Estava massa pelat.Massa alumini i quedava una mica fred i apagat.
Així que he posat una capsa de roba a cada una de les baldes.Les capses són molt fàcils de fer i es poden adaptar a totes les mides que poguem necessitar.
Les meves tenen una base molt gran i poca altura. En funció de les mides s'ha d'adaptar el patró.
Aquesta medeix 33x30x9cm i queda així.


L'he fet amb paper quadriculat per assegurar-me que les línies coincidien i després la roba quadrés. Un cop marcades les mesures, s'afegeix 1cm per tot el voltant, que serà el que farem servir pel "dobladillo".


1) Marquem i tallem les teles. Necesitarem 2 teles (la interior i l'exterior)
   Nota: Les capses porten guata o relleno per donar més consistència a la capsa, però jo no n'he posat perquè no la necessitava. Si en portés, es tallaria la guata donant la forma del patró i s'ajuntaria amb la tela que quedaria a l'interior de la capsa.
Aquí les 2 teles ja estan tallades.2) S'ajunten les cantonades, la part de la tela del dret a de quedar a dintre.
   Nota:   Si tinguessim la guata, al doblegar les cantonades la guata quedaria per fóra, a la vista.


3) Es cusen les 4 cantonades.
   Nota: Si hi ha guata també es cus amb la tela.4) Es repeteix el mateix amb l'altre tela. S'agafa amb agulles les 4 cantonades, quedant el dret de la roba a dintre.


5) Es cusen a màquina les cantonades.6) Un cop totes les cantonades cosides, s'ajunten les 2 teles ( la cara bona o exterior mirant-se). S'ha de fer coincidir les costures de les 4 bandes.
   Nota: Si  s'ha utilitzat guata, quedaria a fóra de la tela que quedaria dintre de la capsa, és a dir, en aquest cas la guata aniria cosida a la tela grogosa, quedant a la part més externa  S'enten??7) Es posen agulles a tot el voltant superior de les teles, tenint la precaució d'obrir / separar tant de dintre com de fóra la roba de les costures que hem fet anteriorment, perquè així quedarà més polit i menys groixut al cosir.


8)  Es cus tot el superior, deixant 1cm de marge, que ja estava calculat al patró. S'ha de deixar uns 7-8cm sense cosir (perquè després s'haurà de donar la volta a la roba i és l'espai que es necessita perquè passi la tela sense problemes)9) Donem la volta a la roba (ara ja estàn les dues teles del dret) i tornem a cosir la part de dalt, el més arran posible i anant en compte a l'hora de passar pel troç de tela que no haviem cosit anteriorment perquè el "dobladillo" d'aquest troç de roba quedi ben posat.Aquest és el resultat! Fàcil, no?Si s'ha posat guata queden més rígides, estables.
Queden super bé com a decoració tant a les habitacions com al menjador.
Segur que en faré més. Però més altes i més petites.

De moment aquestes són les que he posat al fruiter. Pá que no se me queje! Ale! A otra cosa mariposa!!
Per cert, ja li estic donant sortida a aquesta tela de flors de Ikea, al principi m'agradava molt, però últimament m'estava cansant una mica el seu estampat i no sabia per on utilitzar-lo. Però...Ja no me'n queda!!  Ufff!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari