divendres, 25 de maig del 2012

Fem colors??

Hem estat provant amb els colors.
Experimentant, tocant, observant els canvis, creant colors nous...Tota una experiència sensorial molt divertida, màgica que ens serveix per anar introduint poc a poc el reconeixement i discriminació dels colors.

Per començar necessitem:
- Gomina o gel pel cabell
- Colorants alimentaris (es poden trobar als supermercats més habituals)
- 3 gots (nosaltres hem utilizat de plàstic transparent)
- 3 culleres (una per cada got)
- 1 bossa d'autocierre (millor transparent)


Es posa una mica de gomina a cada un dels gots. Unes gotetes de colorant a cada un dels gots.


I a remenar!! És important utilizar culleres diferents perquè no s'alteri el color que volem aconseguir.
La Ona s'ofereix voluntària per remenar. Li encanta donar voltes amb la cullera (tot i que aquest cop, el got no feia soroll! ), però si ràpidament canvia de color i i a ella també la cara la canvia al moment al veure com es tenyeix tot el gel.


El resultat és inmediat i evident. Tenim 3 colors: vermell, groc i blau. Uau!! Màgia!!


Amb l'ajuda de la cullera, posem els colors dintre de la bossa, procurant que no es toquin entre ells.


Ens assegurem que la bossa quedi ben tancada i ara ja deixem que experimentin.
Com que és gel, ràpidament al apretar-lo i remenant-lo es va barrejant, per tant, comencen a aparèixer altres colors nous.


La curiositat augmenta! Com pot ser?? Si només hi havia 3 colors!!! Doncs, si, màgia!! Això és lo divertit!! a més, la textura és super agradable. La Ona està encantada amb la bossa, li dóna voltes, se'l apropa se l'allunya. Què divertit!!



Però l'experiment no s'acaba aquí!!
Ens sobra una mica dels 3 colors primaris als gots, així que ara amb bosses petites intentem aconseguir els colors de l'arc de sant martí. Queda tant bonic!!


Evidentment, la Ona es mostra encara més encuriosida. Va agafant cada una de les bosses, mira els colors, toca, apreta la bossa. Quina Passada!!
A més, comencem a relacionar-ho amb un dels contes favorits de la Ona. El camaleó Arc de Sant Martí de Yosuke Yonezu. El posem a sobre de la taula i anem buscant els colors que apareixen amb els que nosaltres tenim. Són els mateixos!! Èxit assegurat!!  Juguem a ser camaleons com el Leo??



I perquè pugui veure, tocar els colors sempre que vulgui els penjem a la finestra.
Això també li ha cridat molt l'atenció. Està tota l'estona apropant-se i a més, a la seva manera em demana que li digui el nom de cada color quan el toca.
Ha sigut una activitat molt interessant, que li ha agradat molt i que estic segura podrem aprofitar per fer moltes altres coses.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari