divendres, 18 de maig del 2012

Moqueta a la carta!

Tenim un troç de moqueta negra posada a la porta de l'habitació de la Ona.
Per què? Doncs, la utilitzem com a racó de demandes (de moment), tot i que té molts més usos que aviat farem servir.
De moment, fem demandes de cançons i de contes. Hi ha imatges plastificades de les portades dels 4 llibres favorits en aquests moments i imatges dels referents de les cançons que més li agraden. Al darrera hem posat una mica de velcro. Per tant, sempre estan al seu lloc, les agafa sense dificultats i tornar-les al seu lloc és fàcil ja que sempre es queden enganxades.



Per què l'utilitzem? Qualsevol persona necessita comunicar-se i es frustra si els demés no l'entenen.
La Ona diu algunes paraules amb total significat: aita (papa), ama (mama), teta, aiga (aigua), iatá (ja està), hola, si, no,...i després tot són sorolls i sons que els utilizta per tot. Però ella sempre es fa entendre amb la cara o el cos o senyalant el que vol. Normalment l'entenem però no sempre, llavors es molesta. Normal!!

Li agrada molt les cançons i els contes. Quan comencem a cantar la cançó que ella no vol et diu "iatá" i mou les mans perquè paris...però clar, adivina la cançó que vol!!
I el mateix amb els contes, té una llibreria amb els contes que pot agafar, però els trenca i destroça quan no et dones compte. Per això tenim alguns reservats, posats en una estanteria. Son els que més li agraden.



Per tant, la moqueta és un recurs ideal. Ella va a la foto, l'estira i te la porta o en el cas dels llibres, et porta fins l'estanteria amb la foto i senyala. No s'equivoca, sap perfectament què vol. I quan et porta algo li has de fer cas. Nosaltres a més, li diem verbalment el nom de la imatge que ha agafat perquè ho repeteixi i després a cantar o a llegir!



És un recurs amb moltes opcions: per fer demandes, per explicar contes (estem preparant un, ja veureu!), per treballar el calendari, el temps, el menú, per anticipar activitats, per jugar, per llegir, per fer mates,per fer activitats vàries en vertical....en fi, idees mil!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari