dijous, 24 de maig del 2012

Juguem amb gelatina


Últimament algunes de les activiats que fem a casa són sensorials.
Toquem, olorem, sentim, veiem...
Aquest cop li ha tocat el torn a la gelatina. És algo nou per la Ona, no n'havia vist mai, ni menjat ni tocat. Però sempre hi ha una primera vegada. Així que ens posem "manos a la obra"!!

Ella sola obre les tapes, ho fa amb molta precisió. És molt interessant veure com ha millorat fent la pinça amb els dits, com estira amb fermesa la tapa. Ja no hi ha res que se li resisteixi!!



És curiós com se n'adona que allò és nou per a ella, perquè a la mínima ocasió posa el dit a dintre per saber què és aquella cosa vermella i que té un color tant brillant!



Va apretant amb les mans i s'adona que fa soroll, així que apreta l'envás sense parar. Sempre troba una part sonora a les coses que passen per les seves mans (Ai!, que també serà artista com el seu aita!!!).
Després li toca el torn a picar, picant fort aconsegueix treure la gelatina de dintre. Si, li agrada!! A més, l'habitació comença a fer una oloreta ben dolça, mmmm




 Un cop tenim les gelatines desmotllades, passem a l'acció!! TOCAR!!
Al principi no li fa massa gràcia... textura freda, que rellisca i es mou molt,...no les té totes. Primer toca amb un dit, després l'enfonsa a dintre i després ja va agafant més confiança i s'anima a destrossar-la, tocar-la i experimentar!



Ara si que s'ho està passant bé! Les dues mans sobre la massa, remenant sense parar, picant a sobre i esquitxant,...però no consegueixo que la tasti!!


















Per acabar amb l'experiència, pintem amb la gelatina. En posem una mica sobre un full (millor blanc), i apa! A pintar!! Queda un efecte molt curiós perquè com que la gelatina porta color, quan s'evapora l'aigua que porta i s'asseca, el paper queda tenyit.


Ens ha agradat molt aquesta activitat, sobretot a la Ona, així que segur que repetirem un altre dia. Amb nous sabors, colors i olors o barrejant diferents colors per veure com queda la mezcla. I a més, els materials són molt fàcils de trobar o fer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari