diumenge, 10 de juny de 2012

Fem la nostra primera joguina de fusta: Un joc d'encaixosDoncs si, hem fet un joc d'encaix.
Per ser la primera joguina feta per nosaltres, el resultat està força bé.
A més, és súper fàcil de fer (bé, si tens les eines adequades)

1) Es necessita un troç de fusta (nosaltres teniem unes restes a casa, d'alguna altra cosa que haviem fet), llavors amb la serra de broca fem els forats (és una peça metàl·lica en forma rodona que s'acopla al taladro i fa forats)  i com que hi havia diverses mides, ens anava perfecte per aquest joc.

L'eina la vam comprar al Lidl i en la capsa van 6 serres de diferents mides

2) Ara es necessita un altre troç de fusta o de cartró que posarem a sota per tapar els forats que hem fet. Ens servirà perquè quan posem les peces no es caiguin per l'altra banda.

3) Pintem les peces (de colors diferents o del mateix color). Nosaltres les hem fet de diferents colors i després hem pintat l'interior del forat que li correspon, d'aquesta manera treballem el nom i l'associació de colors.
Com que el troç de fusta era ample, vam aprofitar l'espai que ens sobrava per tornar a fer els cercles (sense fer el forat) de forma desordenada, d'aquesta manera tens la opció de posar les peces a sobre de la marca corresponent.


4) Vam posar dues capes de barnís transparent.


5) Quan les peces van estar seques, vam encolar una peça de fusta dins del foradet que queda, que ens serveix de botó per agafar-ho bé.


6) I quan van estar ben seques....a jugar!!Sembla que la Ona li va agradar força el joc nou, s'hi va estar una bona estona provant i encaxant.
Així que ens sentim satisfets amb el resultat i amb l'èxit.
Segur que això ens animarà a seguir fent més cosetes!!1 comentari:

  1. M'agrada molt la proposta, me l'apunto que tenim de tot el que proposes.

    Gràcies !!!

    ResponElimina

Deixa el teu comentari